Gun jezelf geluk!

Coaching

Coaching is een vorm van ondersteuning uit de positieve psychologie, waarbij gekeken wordt naar de toekomst. Je wilt iets opgelost hebben, uitgezocht hebben of weet totaal niet wat je wilt. Je zoekt naar antwoorden, mogelijkheden of je wilt gewoon gespiegeld worden om te ontdekken hoe je verder kunt. Coaching is een uitstekend instrument om de zelfwaardering te verhogen als je nu hoger scoort dan een 6 (doe de test).

Doelgroepen

Coaching bij VLCounseling kent een onderverdeling in drie doelgroepen:

  1. Persoonlijk (ontwikkelingsgericht, oplossingsgericht, loopbaan, systeemgericht);
  2. Bedrijven & Organisaties (executive, procesgericht, ontwikkelingsgericht, systeemgericht, oplossingsgericht);
  3. Ouders & Opvoeders (opvoedingsgericht, gezinsgericht).

Soorten

De wijze van de begeleiding kun je afstemmen op datgene je wilt bereiken. Zo is ontwikkelingsgericht coachen afgestemd op het formuleren van een ontwikkeling. Een conclusie staat niet vast, een doel is er niet. Jouw ontwikkeling brengt je ergens zoals jij jezelf wilt ontwikkelen. Heb jij een doel voor ogen en je weet niet hoe je dat doel kunt bereiken, dan is procesgericht coachen een instrument. Zit je in een conflict wordt oplossingsgericht coachen aanbevolen. Heb je te maken met anderen (gezin, afdeling) dan krijg je te maken met systemen (patronen). Hiervoor is systemisch coachen weer een optie. Zit je vast in je loopbaan en wil je iets anders doen, is loopbaancoaching een mooi instrument om uit te zoeken waar jij geschikt voor bent. Hoor je bij de top (CEO, directeur, executive) wil je ook wel eens een sparring partner op het zelfde niveau ontmoeten. Ouders kunnen met veel vragen over de opvoeding van hun kinderen lopen. VLCounseling is de specialist voor opvoedkundige vraagstukken.

Verschil in interpretatie en aandacht

verschil coaching 

Coach

Wat maakt nu dat je mij (Ruud van Lent) kiest als Coach? Het belangrijkste is de "klik" die er ontstaat. In ieder geval ben ik ervaringsdeskundige bij het aanbod van de verschillende soorten coaching. Ik neem mijn deskundigheid van de verschillende technieken mee, bezit zelf een hoge vorm van zelfwaardering dat ik verkregen heb uit eigen groei. Mijn wijze van communicatie en benadering is nog interessant om door te nemen.

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling en wordt ingezet daar waar geschillen zijn. Het gaat niet om wie er gelijk heeft, het gaat erom dat het opgelost wordt. Tijdens de bemiddeling  gaat het niet om welles/nietes spelletjes. Het gaat om inzicht te krijgen in het proces dat speelt. Er is een probleem dat opgelost moet worden. Veel conflicten ontstaan uit irritaties die klein beginnen en groot worden. Veel conflicten ontstaan uit respectloosheid voor de ander of voor het systeem. Inzicht krijgen in de dynamiek van het conflict, kan uitdraaien op een win-win situatie. 

Regio

VLCounseling heeft eigen praktijk in:

Zuid Hollandse Eilanden: Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee

Noord Brabant: Breda, Den Bosch, Tilburg, Waalwijk

De rest van Nederland Online (teams, zoom, skype)

de zee

VLCounseling

Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl