Gun jezelf geluk!

Crisistherapie

Soms is het echt crisis in je leven. Je zit muurvast met jezelf en daar wil je vanaf, want het beinvloed je dagelijks leven, je geluk, je werk en je toekomst. Dan is de crisistherapie van VLCounseling de oplossing!

egypte

Je leven kan er net zo uit zien als deze afbeelding van een wijk in aanbouw. Er zijn nog gaten tussen de woningen en vele woningen zijn nog niet afgebouwd. Het kan zijn, dat er niets afgebouwd wordt en dan verpaupert alles. Je lijdt je leven in plaats van genieten van het leven. 

Een uurtje coaching of therapie in de week kan niet toereikend zijn als je een crisis in jezelf ervaart. Daarvoor is deze vorm van crisistherapie ontworpen. Een dialectische therapievorm wat wij crisistherapie noemen.

Crisistherapie betekent dat je 14 dagen lang uit je isolement wordt gehaald en hard aan het werk gaat om je zelfwaardering gezond te krijgen. Na deze veertien dagen merk je, onder meer, dat je de juiste keuzes kunt maken, zodat de crisis thuis bezworen kan worden. Je kunt weer verder met je leven. VLCounseling heeft inmiddels een aantal jaren succesvol ervaring met deze vorm van therapie. In ieder geval is je zelfbeeld gegroeid. Je zelfwaardering krijgt een positieve flow. 

crisis

Voorbeelden:

 • Je kunt je voorstellen, dat je al jaren bezig bent je echtgenoot(te) te vertellen, dat je de relatie wilt beeindigen. Je zit in spagaat en twijfelt aan je keuze of gevoelens.
 • Je echtgenoot(te) vertelt je plotseling dat zij/hij wil scheiden. Het overvalt je en je kunt niet meer rustig nadenken.
 • Je hebt een andere relatie en kunt niet tot een besluit komen hoe je nu verder moet.
 • Je staat voor moeilijke keuzes in je leven en je weet niet hoe je het moet aanpakken.
 • Je lijdt aan een zware depressie voortkomende uit een life event welke je nog niet hebt verwerkt.
 • Je bent een ondernemer en hebt belangrijke keuzes te maken. Door uit je omgeving te worden gehaald ben je in staat op kort termijn zware beslissingen gevoelsmatig te doorleven, zodat de juiste keuze een kwestie wordt van uitspreken. 
 • Je kind (jongere) zit muurvast gevangen in zichzelf. Hij/zij sluit zich op en wil geen contact maken met anderen. Door hem uit zijn isolement te halen en hem een actief programma aan te bieden, leert hij zijn gedrag onder ogen te zien en zelfs te corrigeren. 
 • In plaats van een sabbatical, veertien dagen werken aan een verhoging van je zelfwaardering levert je vaak meer waardering voor jezelf op. 
 • Als je zelfvertrouwen geheel weggevloeid is en je totaal afhankelijk bent geworden van je omgeving.

Trainers:

Een team van ervaren trainers staat klaar om je dagelijks te begeleiden. Zowel geestelijk als fysiek gaat er gewerkt worden. Het programma is afhankelijk van de client en wordt op maat samengesteld. 

egypte 3Ruud van Lent stelt het programma samen, wat op maat voor jou als client het beste aansluit op je energiehuishouding. Tevens is hij supervisor in het gehele traject. In sommige gevallen zal hij actief deelenemen aan therapeutische ondersteuning. 

De doelstelling is jouw dilemma oplossen, zodat jij je leven in Nederland weer kunt oppakken na de veertien daagse training. 

Het is geen vakantie. Wij verblijven in een wijk in een appartement in een wijk in aanbouw buiten Hurghada. Daar waar wegen nog niet zijn aangelegd. Daar waar soberheid en creativiteit een dagelijkse uitdaging is. Precies wat nodig is om te werken aan jezelf. Survival in the dessert!

Juist deze accomodatie draagt bij aan het herstelproces. 

 

egypte2De tweede trainster is Andy Kentie. Zij is practitioner Confisiologe. Haar grote verdienste is de wijze van Coaching. Clienten voelen zich op hun gemak bij haar, wat het proces weer bevordert. Zij is tevens de eigenaar van de drie appartementen in Hurghada. 

Andy wordt bijgestaan door een Egyptenaar die uitsekend Nederlands spreekt. Hij verzorgt de activiteiten buitenshuis en begeleid de client verder in Egypte. Karim is naast chauffeur en uitstekende gids ook coach om je verder te begeleiden. 

Het team gaat uitgebreid worden met gespecialiseerde hulpverleners. Iedere client is uniek en afhankelijk van de problematiek bij de client, wordt de juiste therapeut/psycholoog gezocht. 

De controle staat onder leiding van een psychiater. 

 

egypte

 

Soms is het nodig er even helemaal tussen uit te gaan om je gedachten en gevoelens weer te leren begrijpen om juiste keuzes te maken. De training zelfwaardering is bij uitstek geschikt om je zelfvertrouwen en zelfrespect weer hoog te krijgen, zodat je de juiste keuzes kunt maken en jezelf kwetsbaar durft op te stellen. Letterlijk uit je isolement gehaald worden om in een andere omgeving onder deskundige leiding te gaan trainen aan de verhoging van je zelfwaardering. Egypte is het land waar je naar toe gaat. Hurghada is de stad waar je zult zijn. Niet in een luxe hotel of resort, gewoon in een appartement tussen de egyptische bevolking. Het programma wordt op maat (speciaal voor jou) gemaakt.

 

De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit: (voorbeeld)

 • ochtend 3 uur lang trainen aan verhoging van je zelfbeeld en zelfwaardering;cursist
 • middag 3 uur lang uitgedaagt worden je zelfvertrouwen in activiteiten terug te vinden;
 • avond vrij ontspanningsprogramma waarbij gekeken wordt naar je fitheid. 

Het is geen vakantiereis, het is een werkreis. Een compleet ander klimaat, andere omgeving en sobere huisvesting zetten je gevoelsthema's op scherp. Onder begeleiding van deskundigen worden jouw thema's uitgediept, verscherpt, verwerkt en opgelost.

De kosten worden gedeeltelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent. 

Recensies clienten:

Mijn reis op zoek naar mezelf in Egypte!

Het was een ongelofelijke mooie reis, letterlijk en figuurlijk. Ik heb veel gezien en gedaan in de 2 weken die ik daar aanwezig was. Ik heb vooral heel veel over mezelf geleerd en dat gebeurde bewust  door te werken aan opdrachten, door veel te praten. Soms waren de herinneringen pijnlijk, maar daardoor ben ik mezelf gaan kennen en herkennen.

 Ik heb geleerd dat ik een eigen wil mag hebben. Voorheen hechtte ik veel waarde aan de mening van anderen. Dat zorgde ervoor, dat ik vast kwam te zitten, tussen mijn eigen gevoel en dat van anderen. Voor mij was het een crisis omdat ik een besluit moest nemen. Ga ik verder of stop ik. In deze twee weken heb ik ervaren, dat ik wel degelijk in staat ben een eigen besluit te nemen.

 Andy begeleidde mij in Egypte. De training was intens en emotioneel. Op afstand werd ik gedurende mijn proces ondersteund door mijn therapeut Ruud. Beiden zijn een verrijking geweest.

PW

 

VLCounseling

Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl