Gun jezelf geluk!

Opvoedingsgericht Coachen

Het moeilijkste wat er op de wereld bestaat is het opvoeden van kinderen. Kinderen kun je namelijk letterlijk alles leren en laten zijn wie jij wilt dat ze zijn. Dat heeft allemaal te maken met de werking van spiegelneuronen, de gehechtheid en copingprocessen. Als kinderen, op welke leeftijd dan ook, ongewenst gedrag laten zien heeft dat een rede welke heel vaak is terug te vinden in de vorm van bekrachtigingen door de omgeving van het kind. Onderzoek heeft bewezen, dat het straffen van kinderen onder de zes jaar geen enkele toegevoegde waarde heeft. Het doet afbreuk aan een veilige ontwikkeling van het kind, dat weer garant staat voor het zelfvertrouwen. 

Cultuur

In de wereld heb je te maken met compleet andere standpunten over de opvoeding van kinderen. Cultureel worden zaken bepaald welke enorm slecht zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Wat momenteel in het midden oosten gebeurt zal over tien jaar een enorme impact hebben op onze samenleving, want het voorbeeld wat vele kinderen hebben gekregen zorgt voor onveiligheid en verwarring. 

Opvoeden

Ouders voeden hun kind op zoals zij vaak zelf opgevoed zijn of zij compenseren enkele gedragingen van hun ouders. We hebben te maken met het doorgeven van patronen en het in stand houden van patronen. Veel leed wordt op deze wijze onnodig doorgegeven. Ouders doen er goed aan, voordat ze kinderen krijgen, zich te verdiepen in de ontwikkelingsfasen van een kind. Helaas doen ouders dat niet snel. Tijdens de opvoeding ervaren zij vaak ongewenst gedrag en worden de kinderen naar psychologen of therapeuten gestuurd, terwijl niet onderzocht is hoe het is ontstaan. Ouders doen er goed aan ook naar zichzelf te kijken, want uit ervaring bl;ijkt, als de ouders hun gedrag veranderen (en de bekrachtigingsvorm) dan snel ht kind zich gaat aanpassen. 

Begeleiding

Begeleiding of opvoedkundige ondersteuning is noodzakelijk en helpt je preventief ongewenst gedrag te voorkomen. VLCounseling is deskundige in de ontwikkeling van de mens en heeft praktische adviezen om gedrag te corrigeren. Want iedere ouder wil toch het beste voor hun kind? In ieder geval gunnen we ons kind al het geluk toe, ongeacht de negatieve ervaringen die het kind opdoet, want eenmaal verkregen zelfvertrouwen gedurende de peutertijd en een flinke dosis zelfrespect gedurende de puberteit zorgt voor een levenslange voorsprong in zelfwaardering.

Cursus & training

Naast coaching kun je als ouder ook deelnemen aan individuele of groeps cursus en training

Type coaching

Coaching

Executive

Loopbaan

Ontwikkeling

Proces

Oplossing

Opvoeding

Systemisch

Mediation

Mediation

DISC

Actueel

15 Juli 2019
16 April 2019

 

 

Zelfwaardering - De sleutel tot succes

Zelfwaardering

De sleutel voor succes & een gezond leven

De theorie. Psychologische, pedagogische en neuropsychologische benadering van het zelfvertrouwen. Beschrijft de ontwikkelingsfasen van zelfwaardering. Categorie studieboek (157 pagina's).

Download dit boek nu GRATIS! Lees via ISSUU

Alle publicaties van VL Counseling

ACTUEEL

15 Juli 2019
16 April 2019
Toon alles

VLCounseling

Van der Straatenplein 2a
3271 SH Mijnsheerenland
Hoeksche Waard
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl