Gun jezelf geluk!

Ruud van Lent

Mijn geboortejaar ligt in de vorige eeuw (1957) en vanaf dat moment heb ik het leven ervaren als een uitdaging. Gelukkig ben ik een avonturier,  leergierig, doorzetter. Drie kwaliteiten die nodig zijn om altijd te willen overleven. De zelfwaarderingstest heb ik na jarenlange studie ontwikkeld. Ik zelf scoorde vanuit mijn jeugd een 3,4 en heb een groeiproces doorgemaakt naar 8,1. Ik ben praktisch ingesteld. Als mens ben ik empatisch, warm en liefdevol, maar het belangrijkste is mijn hoogbegaafde kwaliteit in het hebben van inzicht. Inzicht vanuit het leven zelf, aangevuld met inzicht vanuit de wetenschappen. Mijn wijze van communicatie is vaak directief, provocatief om veranderingen te bewerkstelligen of juist heel empatisch om contact te maken met ons gevoelsleven. 

Waarom kies je voor mij?

Het belangrijkste criterium om voor mij als hulpverlener te kiezen heeft alles te maken met Veiligheid. In coaching/therapie of in de opvoedkundige ondersteuning is het belangrijk dat jij (jullie) je bij mij veilig voelt(en). Je kent mij niet en toch kun je nu al een gevoel van veiligheid krijgen door het bekijken van mijn website. Het ontdekken hoe mijn leven eruit ziet en door te ontdekken op welke wijze ik werk. Mocht dit allemaal gevoelsmatig veilig aanvoelen, dan wordt het tijd om een afspraak te maken.

 Ik ben ervaringdeskundige op vele terreinen, want mijn leven was zelf erg dynamisch. Als ik erop terugkijk denk ik wel eens: hoe heb ik het overleefd. Ik heb het overleefd door mijn wilskracht te willen leven, te willen ontwikkelen en te willen begrijpen wat er allemaal in ons hoofd gebeurt, dus in het kort door zelfreflectie. Ik ben een mens met geweldige eigenschappen, namelijk inzicht, expressie, sociaal en persoonlijkheid. Deze eigenschappen zijn erg belangrijk bij de inzet van mezelf als therapeut.

Scholing

In het voorjaar van 2013 heb ik een congres over verbinding gevolgd. Drie dagen lang zijn de beste onderzoekers in de wereld voorbijgekomen met alle nieuwe ontdekkingen en ik voel me een rijk mens. Wat een weelde om met die kopstukken te mogen brainstormen. Ontwikkelen is mijn passie en geeft mij persoonlijk veel energie. Ik ben erg onder de indruk van het werk van John & Julia Gottman en Sue Johnson over relatietherapie, Jim Coan, Leonardo Fogassi & Vittorio Gallese over wat er gebeurt in ons brein, Dan Hudges & Maurizio Andolfi & Edward Tronick over kindertherapie, Philip Shaver & Mario Mikulincer over het aangaan van relaties en Peter Fonegy & Mary Tagert over mentaliseren. Verder ben ik ambassadeur van het werk van Lev Vygotski (1916), John Watson (1934) en John Bowlby (1980). De rode draad van hen allen is de verbinding tussen mensen. De psychologie van Freud, Jung, Piaget e.v.a. worden overmeesterd door de nieuwe wetenschappelijke benadering vanuit het brein. In 2015 ben ik toegelaten bij de Europese Associatie voor Psychotherapie en bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie. Om dit niveau te bereiken heb ik jarenlang moeten studeren, want zelfs mijn vooropleiding op HBO niveau moest er eentje zijn uit de menswetenschappen. Met een HTS of HEAO was ik niet toegelaten op het hoogste niveau binnen de psychotherapie. Het niveau is te vergelijken met BIG geregistreerde psychologen (GZ psycholoog) en NIP geregistreerde psychologen (bron: onderzoek Plato). Het voordeel voor mij is een lang traject aan praktische ervaringen en ervaringsdeskundigheid. Mijn specialisatie is ontwikkelingsdeskundige. 

Een kracht die ik bezit is de interactie van groepen in beweging te brengen. Deze eigenschap komt terug bij het geven van trainingen, cursussen en opleidingen. Lees de ervaringen van clienten of studenten. Doceren zit in mijn bloed en het geven van lezingen worden als boeiend en enerverend ervaren. Een overzicht van mijn prestaties met VLCounseling wordt samengevat op deze pagina met fotocollages en video.

Door de jaren heen heb ik veel gestudeerd en ervaren. Ik heb diverse studieboeken geschreven over Zelfwaardering en Afhankelijkheid. In 2013 heb ik een magazine uitgegeven voor ouders en opvoeders over de eerste 3000 dagen van het leven van het kind. De titel "opgroeien in veiligheid" is inmiddels een veel gelezen blad. Verder heb ik nog rapportages opgenomen in deze website over onderzoeken die ik heb verricht. Ik wens u veel leesplezier. Voor meer informatie kijk op downloads.

In de toekomst blijf ik mij bekwamen in het vakgebied en richt ik mijn pijlers op de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Inmiddels is de School voor Zelfwaardering opgericht. alles over zelfwaardering kun je lezen op mijn website www.zelfwaardering.school. Inmiddels zitten we bijna in 2020. Een scala aan boeken zijn door mij uitgegeven en heb ik technieken/modellen ontworpen om anders in het leven te staan. Preventieve studiemogellijkheden toegevoegd aan mijn rijtje successen. Confisiologie in 2019 op de kaart gezet en een werkboek ontwikkeld voor thuisstudie om je zelfwaardering te verhogen. Ik blijf ontwikkelen. Inmiddels ben ik gegroeid naar inspirator, enthousiasteling, iets waar ik tien jaar geleden vanuit avonturier wilde doorgroeien naar het invloedrijk (DISC). Als Guide help ik je inzicht te krijgen in jouw gedagsstijl en gun ik je een nieuw gewenst plaatsje in de wereld van verschil

 

Ruud van Lent

Wie ben IK?

VLCounseling

Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl