Gun jezelf geluk!

Opleiding, Cursussen & Trainingen

Vanaf 1991 verzorgt Ruud van Lent cursussen & trainingen voor verschillende doelgroepen. In 2009 werd Dageraad Opleidingen opgericht om opleidingen aan te bieden voor kindercoaches en kindercounselors. Inmiddels heb ik de activiteiten weer teruggebracht bij VLCounseling. Het ontwerpen en doceren vind ik het leukste en daarin zit mijn bezieling. De basis van de opleiding, cursus of training is het concept van zelfwaardering.


Indeling

Het aanbod richt zich op diverse doelgroepen:

  • volwassenen
  • ouders/opvoeders
  • professionals (groepsleerkrachten, pedagogische medewerkers, hulpverleners)
  • zakelijke markt (bedrijven, organisaties, overheid)

Volwassenen

Cursus Zelfwaardering bestrijkt een breed deel van aandachtsgebieden in de hulpverlening. Een psycho-educatief programma gecombineerd met psychotherapeutische modellen. Aan te bevelen voor iedereen die last hebben van een laag of negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of zelfrespect, moeite hebben bij het maken van keuzes, moeite hebben met gevoelens, depressies en andere klachten welke ervoor zorgen dat je minder gelukkig bent, dan je wilt zijn. Doe de zelfwaarderingstest en je ervaart hoeveel je af bent van een gezonde en gelukkige score op de ladder van je zelfwaardering (8 en hoger in het nu). Lees ook even de resultaten van het onderzoek om een vragenlijst op te stellen (onderzoek 2012 pdf) en bekijk de recensies van oud deelnemers aan de cursus (brochure pdf). 

Ouder/opvoeders

Voor deze doelgroep heb ik enkele cursussen & een training ontwikkeld, welke veel vragen over de opvoeding van je kind zullen beantwoorden. Er wordt aandacht gegeven aan de vorming van gedrag en als er sprake is van ongewenst gedrag hoe je dit kunt veranderen (training vorm van bekrachtigingen). Preventief (voorkomen van vervelend of ongewenst gedrag) zijn de cursussen opvoed tips kinderen 0-7 jaar en opvoed tips kinderen van 7 - 16 jaar een uitstekende aanvulling op de ontwikkeling van je kind. 

Professionals 

De opleiding naar confisioloog is bestemd voor iedereen uit de hulpverlening, onderwijs of pedagogisch werk die zich wil verdiepen in het ontstaan enn de ontwikkeling van zelfwaardering. De opleiding leidt op tot Practitioner confisiologie (voor iedereen die geen vooropleiding op HBO niveau hebben genoten in de menswetenschappen) en Confisioloog (voor iedereen die wel een vooropleiding hebben genoten HBO menswetenschappen en werkzaam zijn in het veld van de hulpverlening (coach, counslor, therapeut, psycholoog, maatschappelijk werker, pedagogsiche medewerker, groepsleerkracht). 

De studie confisiologie is de entree voor de Orde van Confisiologen. Het doel van de Orde is het verder ontwikkelen van inhoudelijke thema's omtrent de verhoging van zelfwaardering. Leden mogen gebruikmaken van de online test voor zelfwaardering en zullen op de hoogte worden gehouden van de meetresultaten. Het geheel is een nieuw concept, welke verbondenheid brengt in ervaringen en onderzoek. Binnenkort kunt u meer informatie over dit nieuwe initiatief lezen op deze website. 

Zakelijk

Als uw medewerkers minder presteren dan wat u van hen verwacht, kan het zijn dat zij te maken hebben met een lagere vorm van zelfwaardering. Ook als werknemers regelmatig zich ziek melden kan dat te maken hebben met een lage vorm van zelfwaardering. Het kost u veel geld en energie. U kunt dit besparen door uw personeel een cursus zelfwaardering aan te bieden. Gegarandeert dat hun prestaties zullen verbeteren. 

Het concept voor een training is een op maat afgestemd programma. Door de jaren heen heb ik diverse trainingen ontworpen. Uitleg over de trainingen wordt gegeven in het trainingsoverzicht (aangevuld met de bedrijven of organisaties voor wie het is uitgevoerd). 

zelfwaardering

VLCounseling

Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl