Gun jezelf geluk!

Test om de hoogte van je zelfwaardering te meten

Start de test Zelfwaardering

Hoe gelukkig en gezond je bent heeft veel te maken met de mate van zelfwaardering. Zelfvertrouwen en zelfrespect leer je te ontwikkelen respectievelijk in je jeugd, de peutertijd en de pubertijd. Ouders hebben een belangrijke functie in het verwerven van zelfvertrouwen en zelfrespect. De test bestaat uit 2 gedeeltes:

  • mate van zelfwaardering in het heden (40 vragen)
  • mate van zelfwaardering verkregen uit je opvoeding (26 vragen over je opvoeding vanuit het verleden)

Het heden is opgedeeld in 4 gedeeltes:

  • keuze vrijheid
  • integriteit
  • zelfrespect
  • zelfvertrouwen

Werkwijze

In de online test verschijnen steeds vragen waar je op kunt beantwoorden. De vragen zijn tegenstellingen en hebben een schaalverdeling van 1-10. Je kunt het cijfer aanklikken, welke het meest op jouw van toepassing is. Als je het niet goed weet hanteer je het cijfer 5 (in het midden). De uitkomsten van de test geven een getal weer wat je gemiddeld scoort. Voor het onderdeel in het heden, krijg je vier getallen te zien en daaruit een gemiddelde als totaal cijfer. Uit het verleden wordt een gemiddelde getrokken van 1 getal. Het verschil tussen opvoeding en het heden noemen we delta. zo kun je zien of je in je volwassen leven gegroeid bent of niet. 

Je krijgt de antwoorden ook per email toegestuurd, als je jouw mailadres noemt. Je geboortedatum wordt ook gevraagd. De antwoorden van jouw als representant van de test worden in een database verwerkt en krijgt het een analyse functie voor de test. Er worden in deze analyse geen naam of email opgeslagen. Je geboortedatum wordt wel meegenomen om te onderzoeken of je leeftijd ergens mee te maken kan hebben. 

Door het invullen van je emailadres, kun je ook een nieuwsbrief over algemene resultaten ontvangen, zonder dat het specifiek met jou te maken heeft. Als er 20 of meer representanten zijn geweest (makers van de test), wordt een analyse over de bevindingen gemaakt. Uitkomsten worden dan gedeeld en kun je zelf bepalen in hoeverre iets met jou te maken heeft. 

Mocht je laag scoren in het heden (tot het getal 8), dan is het advies een training te volgen. Wedden dat je na de training hoger in het heden scoort? Mocht dat niet het geval zijn, dan krijg je het bedrag van de training retour. De training helpt je te groeien naar je geluk. Gun jezelf Geluk! 

Voor meer informatie over de test: onderzoek vragenlijsten en resultaten en training zelfwaardering of confisiologie. Download ook mijn boek over de theorie.

Ruud van Lent

Start de gratis zelfwaarderingstest

 

VLCounseling

Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl