Gun jezelf geluk!

Loopbaan

Momenteel hanteer ik dit instrument als individuele begeleidingsprocessen van mensen die op zoek zijn naar wat ze willen. Ik ben er inmiddels achter gekomen, dat het overzicht niet garant staat voor verbetering in werk. De rugzak die iemand heeft belemmerd iemand zichzelf verder te ontwikkelen. Ik heb vanaf 2000 een aantal jaren bestudeerd hoe het nu kwam dat iemand die wist wat hij wilde, het uiteindelijk niet realiseerde. Ik werd steeds teruggeworpen op de jeugdfase van de persoon. Inmiddels is mijn loopbaan traject anders opgesteld: ik kijk naar de ontwikkeling van de persoon gedurende zijn/haar leven, we doen ontwikkelingstesten en ik verdiep mij in een aantal belangrijke klinisch psychologische testen om verder te spitten in iemands werkoriëntatie. Als er inzicht gegeven is over iemands leven, besteden we aandacht aan iemands behoeften. Vervolgens zetten we een actieplan op om die behoeften te gaan realiseren en dat te bereiken wat de persoon wil bereiken. De meeste trajecten geven inzicht en bied mogelijkheden om behoeften om te zetten in daden.

Jaren geleden benoemde ik de crisis van mensen rond de veertig jaar als De Fuik (zie boekje). Kritisch kijken naar jezelf noem ik het nu. Niet kijken naar wat je wil, maar kijken naar wat je kunt. Alle theorieën rond "waar een wil is, is een weg" wijst op een enorme dosis zelfwaardering. Die heb je nodig de "wil" om te zetten in "daden". Helaas komen de huidige volksziektes voort uit een lage zelfwaardering. Je kunt dan van alles willen, alleen kan je het dan ook? Daar loopt het mis. Twijfel, onzekerheid, ingehouden woede, schuld gevoelens belemmeren je groei om hetgeen je wilt om te zetten in waarheid. Het accent komt weer te liggen op wat je momenteel kunt. Ik verwijs dus naar het moment en niet naar een droomverhaal.

De meeste Big Five onderzoeken, leveren informatie op over het moment, waarin je nu staat, hoe je nu denkt en wat je nu beleeft. Daarom leg ik het accent op: wat je momenteel kunt. Je wil wordt meegenomen om een pad uit te stippelen. Belemmeringen worden eerst ongedaan gemaakt om daarna pas je "wil"mee te nemen in je toekomstperspectief. Ik kies voor een directe wijze van informatie overdracht. Inzicht krijgen in wie je echt bent is het proces.

Ondersteuning bij het coachen zijn onder meer de volgende testen die je online kunt maken:

  1. Persoonlijkheidstest
  2. Werkstijlentest
  3. Kernkwaliteitentest

 

VLCounseling

Calèche 20
5146 BG Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl