Gun jezelf geluk!

Integrale Psychotherapie

Integrale Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode voor psychische stoornissen en problemen.  Gesprekken tussen de cliënt(en) en de deskundige hulpverlener staan centraal. De cliënt kan een individu, een (echt)paar, een gezin of een groep zijn; kind, volwassene of oudere. De behandelingen zijn kort als het kan en langdurig als dat nodig is, omdat bij sommige ernstige psychische problematiek het belangrijkste effect van de behandeling pas na ongeveer een jaar te behalen is.

Integrale Psychotherapie bij VLCounseling

VLCounseling is aangesloten bij Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) en is aangesloten bij de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP). Ruud van Lent heeft Algemene Psychotherapie Wetenschappen (ECP) en Integratieve Psychotherapie gestudeerd (IP). VLCounseling biedt hulp aan volwassenen, relaties, ouderen, jongeren en kinderen (4-12 jaar). 

Doelgroepen

Volwassenen

Relaties

Jongeren (16 - 18 jaar)

 

Doel

Psychische klachten verminderen of beter hanteerbaar maken, dat is het doel van psychotherapie. Daarbij is de inzet van de cliënt even belangrijk als de deskundigheid van de therapeut. Het resultaat is afhankelijk van de aard van de problemen en iemands eigen mogelijkheden. Voor een cliënt is psychotherapie vaak hard werken. Het proces gaat vaak gepaard met ups en downs. Een geslaagde psychotherapie garandeert niet dat de cliënt de rest van zijn of haar leven gelukkig zal zijn en kan aan omstandigheden als een laag inkomen of werkloosheid niets veranderen. Maar met behulp van psychotherapie is het wel mogelijk dat de cliënt de problemen beter leert hanteren.

Vormen

psychotherapieEen integrale psychotherapeutische behandeling kent een vaste systematiek of consistentie in het hanteren van de therapeutische relatie met de cliënt. Maar dit kan op veel manieren vorm krijgen. Zo kan  psychotherapie  worden gegeven als ‘individuele’ psychotherapie, een groepspsychotherapie of een systeembehandeling. De belangrijkste vormen van psychotherapie, waarbinnen diverse methoden kunnen worden toegepast, zijn: Cognitieve gedragstherapie (behaviorisme) , Psycho-analyse (klassiek) , Clientgerichte psychotherapie (Rogeriaans), Integratief (modern), Relatie en gezinstherapie (systeemtherapie), Kinder en jeugdpsychotherapie, Rationeel emotionele therapie (RET), Psycho dynamische therapie.

Vergoedingen

Iedere client met een aanvullende verzekering heeft recht op een vergoeding via de ziektekostenverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van de afgesloten polis en verzekeringsmaatschappij. Ruud van Lent heeft twee agbcodes in de zorggidsen vermeld staan: NAP therapeut voor psychologische zorg 94101035 of RBCZ therapeut voor alternatieve zorg 90036998. Lees meer bij vergoedingen.

Brochure

  Folder Psychotherapie ( ECP) 

  Uitleg over ECP 

Psychotherapie

Behandelovereenkomsten

Het is de bedoeling, dat u onderstaande behandelingsovereenkomsten uitprint en ingevuld meeneemt naar uw intake gesprek bij VLCounseling. 

 Actueel

26 Oktober 2020
21 September 2020
01 September 2020

 EAP

ECP

 

emdr logo 

 

mapstell  

 

NVPA 

ACTUEEL

26 Oktober 2020
21 September 2020
01 September 2020
Toon alles

VLCounseling

Raadhuisplein 11
5161 CG Sprang Capelle
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl