Gun jezelf geluk!

Test uitstekend meetinstrument om te gebruiken bij de opvoeding

test ouders Stel dat je als vader of moeder een laag zelfbeeld hebt, dan zul je onbewust het zelfbeeld van je kind laag houden. Belangrijk is te weten waar je als ouder laag op scoort, zodat je tijdens de opvoeding jezelf kunt richten op het veranderen van de eigenschap welke het zelfbeeld naar beneden gaat. Twee vliegen in 1 klap: je eigen zelfbeeld gaat vooruit en het zelfbeeld van je kind. 

De test geeft aan welke eigenschap je kunt verbeteren. Het kan te maken hebben met je zelfvertrouwen of je zelfrespect. Daar waar het diepste wordt gescoord kan inzicht geven en met gerichte oefeningen verhoogd worden. Zijn de scores overal laag, dan is een lang traject van toepassing (cursus zelfwaardering 30 uur). Je zult merken, dat je kind vanzelf meegroeid in je eigen groeiproces. 

Iedere ouder gunt hun kind alle liefde en veiligheid toe in het leven om zich te ontwikkelen. Alleen bij de uitvoering gaat het voortdurend mis. Dat komt omdat de ouder zichzelf meeneemt en als het zelfbeeld van 1 of beide ouders laag is, dan is dit het voorbeeld wat het kind krijgt. Een kind leert aan de hand van wat het krijgt voorgeschoteld uit de omgeving. Zorg dus goed voor jezelf als ouder en verhoog je zelfwaardering, om de zelfwaardering van je kind(eren) gezond en gelukkig te krijgen. 

Vaak doen ouders hetzelfde tijdens de opvoeding als zij zelf genoten hebben of ze doen het tegenovergestelde. Dan overcompenseren de ouders de normen & waarden en krijg je een soortgelijke situatie als zij in hun jeugd genoten hebben. Door bewust te worden en inzicht te krijgen in wat er speelt, kun je veranderingen aanbrengen.

Pakket

Met de testuitslagen alleen bereik je niet veel. Er zit ook een actie aan gekoppeld. Speciaal voor ouders zijn er een cursussen en trainingen ontwikkeld. De cursus omvat informatie over de ontwikkelingsfasen van je kind en geeft handvatten om gedrag aan te passen en de training richt zich op het bekwamen in de overdracht naar je kind toe (vaak van kritisch naar ondersteunend). De test is het meetinstrument en de ondersteuning zorgt voor actie. De ondersteuning kan gedeclareerd worden bij uw ziektekostenverzekering als je aanvullend verzekerd bent. De ondersteuning is geheel op maat en heeft betrekking op jullie als ouders en op jullie kinderen. (Binnenkort meer informatie over deze vorm van ondersteuning).

Gun je kinderen een leven met een hoge vorm van zelfwaardering

VLCounseling

Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl