Gun jezelf geluk!

Volwassen Therapie

Heb je gevoelens van boosheid, frustratie, angst, verdriet of machteloosheid en blijft dit gevoel hangen, dan doe je jezelf plezier door een afspraak te maken. Als je met deze gevoelens doorloopt kom je vanzelf in een depressie terecht en dat wil toch niemand? Het lichaam is pas vitaal als spanning en ontspanning in balans zijn. Ons sympathische zenuwstelsel (spanning), wordt teruggebracht in ontspanning door de parasympathische activiteiten. Als wij ons niet geaccepteerd voelen of we zijn erg onzeker, dan zorgt dat voor spanning. Blijft de spanning hangen, dan gaat het lichaam vanzelf reageren. Meestal zorgen ziektes ervoor dat het lichaam het misbruik door je geest niet langer tolereert. Alle vormen van ziektes hebben te maken met een disbalans in de psyche van de mens. Het is niet voor niets, dat een groot percentage van de mens verslaafde middelen nodig heeft om geestelijk zich beter te gaan voelen. Denk aan roken, alcohol, drugsgebruik, overmatig snoepen, etc. allemaal middelen die we ons toedienen om ons beter te voelen, echter die ook ons werkelijk slopen.

In je leven maak je veel mee. Bijna iedereen ontkomt er niet aan, dat de opvoeding bepalend is voor wie zij zijn geworden. Vaak wordt het afgedaan met karaktertrekken. Toch wordt je gedrag dat je vertoont aangeleerd. Of je doet het zelf of je neemt het over. We hebben allemaal een eigen overlevingsstrategie. Als je ooit in je leven last krijgt met je gedrag of je snapt niet wat er in je leven steeds gebeurt, dan is het tijd voor psychotherapie.

Integrale Psychotherapie is een vorm van therapie waarbij gekeken wordt, wat jij als cliënt nodig hebt. Tijdens een intakegesprek wordt er gekeken met welke therapievorm het meeste bereikt gaat worden. Een intake gesprek duurt ongeveer 60 minuten. Van daaruit wordt een advies gedaan welke therapievorm (psychoanalytisch, psychodynamisch, cognitieve gedragstherapie, psychosociaal, spiritueel, kunstzinnig, RET, NLP, TA, lichaamswerk of mix vormen) er in aanmerking komt voor het soort klacht. Daarna volgt er een behandelplan.  

Brochure
Richtlijnen
Behandelovereenkomst

 

VLCounseling

Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl