Gun jezelf geluk!

School voor Zelfwaardering 

Doelgroep Ouders/opvoeders

De meeste ouders weten weinig over de ontwikkelingsfasen van een kind. Ouders weten ook niet dat het zelfvertrouwen op natuurlijke wijze verworven kan worden en dat hun manier van opvoeden vaak afbreuk doet juist aan dat zelfvertrouwen. Als ouders bewust zijn van de ontwikkleingsfasen van de eerste 6 jaar uit het leven van hun kind, passen ze zich vanzelf aan. Bewustworden en inzicht is een eerste vereiste je kind een gezonde basis zelfvertrouwen mee te geven. 

Om een hoge mate van zelfwaardering te krijgen is kennis hebben van de gehechtheidstheorie noodzakelijk. Wat het met elkaar te maken heeft kunt u lezen in mijn artikel "wat hebben een veilige gehechtheid en een hoge mate van zelfwaardering met elkaar gemeen?"

In de School voor Zelfwaardering krijgen ouders inzicht in gehechtheidstheorie en worden zij getraind in praktische toepassingen om het kind een veilige opvoeding mee te geven. Het zelfvertrouwen krijgt extra aandacht, met name de wijze waarop jij je kind dat op natuurlijke wijze kunt ondersteunen. 

Naast het zelfvertrouwen wordt er ook aandacht besteed aan het zelfrespect en het respect naar anderen. In de pubertijd speelt deze ontwikkeling zich af en het betekent een volstrekt andere opvoedingsstijl wat nodig is om de puber te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling naar volwassenheid. 

 

ouders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het aanbod van trainingen voor ouders/opvoeders is afgestemd op de leerstijl van ouders/opvoeders. Er zijn twee type ouders te onderscheiden:

  1. Een type (A) welke experimenteren & ervaren als leerstijl hebben (gewoon doen);
  2. Een type (B) welke liever preventief omgaan met het bewustwordingsproces en zich eerst laten informeren om daarna overgaan tot handelen. 

Voor type A ouders betekent het vaak, dat zij ongewenst gedrag bij hun kinderen waarnemen en dit graag willen corrigeren. Voor deze groep is de training Opvoedbekrachtigingen van belang. De training bestaat uit het analyseren van de wijze van communicatie van de ouders naar de kinderen toe (vorm van bekrachtiging) en welke veranderingen plaats kunnen hebben. Extra aan te bevelen voor ouders die te maken hebben met een stoommachine van emoties bij hun hoogbegaafde kind (zie onderzoek) of ouders welke graag het ongewenste gedrag van hun kinderen willen wijzigen in gewenst gedrag. 

Voor type B ouders betekent het vaak, dat zij meer willen weten over de ontwikkelingsfasen van hun (toekomstig) kind(eren). Met name het stuk over de gehechtheid, zelfwaardering en vorming van het gedrag zijn interessante inzichten om rekening mee te houden als je begint aan de opvoeding van een kind of meer wil weten over de ontwikkeling van het kind. Er zijn twee cursussen te volgen. Het verschil is de periode van ontwikkeling. Twee opvoedkundige cursussen met tips in inzicht over:

 

magazineOm het bewustwordingsproces kracht bij te zetten heb ik in 2013 een magazine uitgegeven: Opgroeien in Veiligheid. Op deze pagina [http://issuu.com/ruudlent/docs/magazine_voorjaar/1] kunt u zich verdiepen in de inhoud. U kunt ook een gedrukt exemplaar bestellen door dit aan te geven op info@vlcounseling.nl. De kosten zijn € 6,00 inclusief verzendkosten per exemplaar. 

 

 

 

 

 

 

 

VLCounseling

Burgemeester Verwielstraat 2E
5141 BD Waalwijk
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

Kijk ook op: www.ruudvanlent.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl