Gun jezelf geluk!

DISC

DISC

16-04-2019

VLCounseling is nu een gecertificeerde guide bij Mapstell. 

Na jaren zelfstandig gewerkt te hebben met de DISC werd het tijd om het professioneler aan te pakken. Zelf houd ik van beeldvorming aan de hand van een landkaart en Mapstell biedt een landkaart aan. Samen ga ik aan de slag met een client om erachter te komen welk gedrag nu bij de persoon past. 

MapsTell gelooft in de kracht van visuele en deelbare informatie. MapsTell is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-Model, waarin vier hoofdstijlen onderscheiden worden: Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Deze vier hoofdstijlen zijn door MapsTell uitgewerkt in 16 gedragsstijlen. Zij vormen samen de Wereld van Verschil.

de 4 rijken

Onderdelen MapsTell

MapsTell kent een aantal verschillende onderdelen:

Personal Map

De Personal Map is een complete landkaart die een van de zestien verschillende gedragsstijlen, en dus de exacte positie in de Wereld van Verschil toont. Daarnaast toont de Personal Map de deelnemer zijn of haar talenten, valkuilen, het zelfbeeld en hoe anderen hun gedragsstijl kunnen ervaren. De Personal Map wordt bovendien toegelicht met onder andere een persoonlijke video.

Professional Map

De Professional Map is een verdieping ten opzichte van de Personal Map. Deze verdieping is tweeledig: ten eerste wordt er ingegaan op de persoonlijke leiderschapsstijl. De tweede verdieping is de leerstijl die gekoppeld is aan de gedragsstijl. De Professional Map is volledig gericht op het groeien als én het zijn van een professional. De werkinteractie staat hierin dan ook centraal.

Team Map

Team Mapping is een op Personal Mapping gebaseerde analyse van de verschillende gedragsstijlen binnen een groep. Alle deelnemers worden op basis van hun Personal Map ingedeeld in de Wereld van Verschil. Het resultaat is een overzichtskaart die in één oogopslag toont hoe een groep of afdeling is samengesteld. Het verklaart de interactie tussen de groepsleden en leidt tot betere communicatie en effectievere samenwerking

Business Map

Dit is een op cartografie gebaseerde methodiek om organisaties en bedrijfsprocessen in kaart te brengen. U wil met uw bedrijf de top bereiken. U weet als geen ander wat de vruchtbare en onvruchtbare gronden zijn. U ziet zeeën van mogelijkheden of misschien wel verraderlijke stroomversnellingen! U wil zeker niet in het drijfzand terecht komen en u waakt ervoor dat u het bos niet wordt ingestuurd. Al deze cartografische begrippen zijn krachtige metaforen die vaak de complexe werkelijkheid op een beeldende wijze zichtbaar maken: de landkaart, of in dit geval de BusinessMap van uw organisatie. In een oogopslag wordt duidelijk waar uw organisatie nu staat, wat uw doelen zijn en welke wegen naar resultaat leiden. Deze creatieve werkwijze zorg ook nog eens voor meer draagvlak binnen uw organisatie. Het resultaat is een prachtige, grote full colour landkaart met een hoge attentiewaarde. Tenslotte zegt één beeld meer dan duizend woorden!

Door middel van een vragenlijst wordt er een profiel gemaakt en worden gedrags- en communicatie-eigenschappen van individuen en teams in kaart gebracht. Eigenschappen als intelligentie, competenties of emoties worden niet gemeten. Het is een combinatie van al deze factoren die mensen uniek maakt.

Het leuke van gedragsstijl is, dat je er in de dagelijkse omgang met anderen direct mee te maken hebt. De ene gedragsstijl is niet beter dan de andere. Communicatie en samenwerking = gedrag

We onderscheiden drie verschillende onderdelen van gedragsstijl:

  1. Actief gedrag
  2. Instinctief gedrag
  3. Reactief gedrag

De waarden van deze drie verschillende onderdelen van gedragsstijl vormen weer een onderdeel van de Routebeschrijving en Kaartdiagrammen voor verdieping in het programma van Personal MapPro en Professional Mapping.

Het landschap van jouw gedrag

kaart

In mijn trainingen wordt de wereld van verschil meegenomen als Personal Map

Je profiel wordt verwerkt in een mooie landkaart, je Personal Map. De namen van steden, bergen, rivieren en zeeën vertellen alles over je gedragsstijl. Ook toont de kaart hoe anderen je gedrag ervaren en waar jouw uitdagingen en valkuilen liggen. Met dit inzicht kan je ook beter anticiperen op gedrag van anderen en hierdoor versterk je de samenwerking in jouw werkomgeving.

Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail voor meer informatie info@vlcounseling.nl

 

 

21 September 2020
01 September 2020

ACTUEEL

21 September 2020
01 September 2020
Toon alles

VLCounseling

Raadhuisplein 11
5161 CG Sprang Capelle
Noord Brabant
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl