Gun jezelf geluk!

Model voor confisiologie

Model voor confisiologie

04-06-2019

Totale model voor Confisiologie gaat over de wetenschap van vertrouwen. De natuurlijke ontwikkeling van ons zelf vertrouwen begint na de eenkennigheidsperiode (ca. 24 maanden en duurt tot een jaar of zes). voorafgaand aan deze periode noemen we de symbiotische relatie met een gehechtheidsfiguur (0-2 jaar), waarbij het kind geheel afhankelijk is van wat het voorgeschoteld krijgt (taalgebruik, emoties, gedragingen). Afhankelijk van de wijze van opvoeden ervaart ieder kind wanneer het aan zijn behoefte wordt voldaan en wanneer niet. Ieder mens krijgt met geboorte mee de wil om te overleven. Afhankelijk van de zorg investeert het kind in vertrouwen en wantrouwen. Als de investering in wantrouwen groter is dan het vertrouwen, gaat het gedrag zich aanpassen en ontwikkelt zich verder aan de hand van de bekrachtigingen uit de opvoeding (anderen). Als er te veel geinvesteerd wordt in wantrouwen kun je het ombuigen naar zelfvertrouwen door de ontwikkeling van alertheid. De psychologie dient zich te oriënteren op deze ontwikkeling. Alertheid richt zich in zijn geheel op eigen waarneming. door de waarneming inzichtelijk te maken, dat uit wantrouwen komt, kun je via verandering in het eigen gedrag veranderen naar alertheid om uiteindelijk je zelfvertrouwen verder te ontwikkelen.

 

Confisiologie leer je te focussen op alertheid en zelfvertrouwen, door alles in de context te plaatsen. Zelfreflectievevaardigheden zorgen uiteindelijk voor een snelle schakeling in gedrag en communicatie.

 

model confisiologie

16 April 2019
22 Januari 2019
Het Relatiehuis - Ruud van Lent - Download Gratis

Het Relatiehuis

Ontdek het ontwerp voor een gelukkige relatie

Wat is de status van een relatie en waar kun je gericht op focussen. Rekening houdend met gevoelsthema’s, intimiteiten, communicatie vaardigheden.

Het relatiehuis zorgt voor het efficient in kaart brengen van de status van een relatie. Prima uitgangspunt, daar waar het in iedere relatie daadwerkelijk om draait: hoe zit het met de gelijkwaardigheid tussen de partners, de veiligheid en vrijheden? Ingrediënten voor het bereiken van een hoge liefdeswaarde binnen relaties.

Download dit boek nu GRATIS! Lees via ISSUU

Alle publicaties van VL Counseling

ACTUEEL

16 April 2019
22 Januari 2019
Toon alles

VLCounseling

Van der Straatenplein 2a
3271 SH Mijnsheerenland
Hoeksche Waard
Mobiel: 06 10266 452
E-mail: info@vlcounseling.nl

youtube-vl-counseling linked-in-ruud-van-lent facebook-vlcounseling
pychotherapeut hoeksche waard relatietherapeut psycholoog mijnsheerenland
Website developed and hosted by: Creativedevelopment.nl